Welcome
Welcome to <strong>Forum anakKEDAH.org</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Sekolah Menengah Sultan Badlishah (Kulim, Kedah)

Anda pernah/masih bekerja/belajar di mana² sekolah atau IPT di Negeri Kedah? Jom sembang pasai sekolah & IPT masing² kat sini

Sekolah Menengah Sultan Badlishah (Kulim, Kedah)

Postby drjoe_ngang » Tue Mar 18, 2008 2:37 am

Assalamualaikum..... Salam hormat,

Saja nak tau, ada ka budak Badlishah dlm forum ni? Ataupun yg pernah jadi budak Badlishah?

Tak kisah la batch mana pun... senior ka, junior ka ... ??? Harap2 dpt kenalkan diri.

Dulu sekolah ni namanya Sultan Badlishah School (SBS), lepaih tu tukaq jadi Sekolah Menengah Sultan Badlishah (SMSB), lepaih tu tukaq lagi ke Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Badlishah (SMKSB). Nama SMKSB ni digunapakai hingga ke hari ni. Dengaq ceritanya la ni Cikgu Azizah Rasul (dulu cikgu HEM masa zaman drjoe) yg jadi pengetua sekolah.

Hmmm... terkenang zaman sekolah dulu ... mmg best ... byk kisah tak dpt dilupakan ... mmg betoi org kata, zaman sekolah merupakan zaman yg paling best dlm hidup ni.
:mrgreen:
drjoe_ngang
Site Admin anakKEDAH.org
User avatar
drjoe_ngang
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 395
Joined: Tue Jan 22, 2008 2:09 am
Location: Negeri Kedah DarulAman

Postby berex » Fri Apr 11, 2008 10:30 am

saya ada kwn sek men badlishah nie..nama dia Mohd Rizal Abd Razak org dok panggei Rizzo..
kalu kenai nk no tepon dia bleh laa..dia dok gheja area2 sini..
User avatar
berex
Rakan baru
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 11, 2008 9:27 am
Location: Ampang

Postby drjoe_ngang » Thu Apr 17, 2008 9:00 pm

Rizzo ni batch mana? Mungkin junior ataupun senior drjoe kot???
drjoe_ngang
Site Admin anakKEDAH.org
User avatar
drjoe_ngang
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 395
Joined: Tue Jan 22, 2008 2:09 am
Location: Negeri Kedah DarulAman

Postby zaidin » Sun May 11, 2008 1:11 pm

Assalamu'alaikum....
Seronok ada forum cerita pasai sekolah sultan badlishah, kulim. Ada kot Ex-Badlishian di sini? Mai la kita pakat sembang pasai Badlishah dulu dan la ni. Saya ni ex-Badlishian tahun 1974.
zaidin
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Sun May 11, 2008 12:56 pm

Postby rizzo » Sat Nov 01, 2008 11:06 pm

berex wrote:saya ada kwn sek men badlishah nie..nama dia Mohd Rizal Abd Razak org dok panggei Rizzo..
kalu kenai nk no tepon dia bleh laa..dia dok gheja area2 sini..


erkkk...sapa tu?man SP ka?
rizzo
Rakan baru
 
Posts: 2
Joined: Sat Nov 01, 2008 9:21 pm

Postby drjoe_ngang » Sun Nov 02, 2008 11:07 am

rizzo wrote:
berex wrote:saya ada kwn sek men badlishah nie..nama dia Mohd Rizal Abd Razak org dok panggei Rizzo..
kalu kenai nk no tepon dia bleh laa..dia dok gheja area2 sini..


erkkk...sapa tu?man SP ka?


rizzo ... nak tanya ni. Dulu satu batch dgn geng mie gila, jangkang, kuzi, etc ka???
Kalau betoi, mmg confirm senior drjoe la.
drjoe_ngang
Site Admin anakKEDAH.org
User avatar
drjoe_ngang
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 395
Joined: Tue Jan 22, 2008 2:09 am
Location: Negeri Kedah DarulAman

Postby Kroll Bulat » Wed Nov 05, 2008 10:45 am

drjoe_ngang......forum x badlishah 1989 - 1995 leh jengok kat http://badlishah8995.forumarena.com senior/junior pun ada.....join la

::Admin Badlishah 1989 - 1995::
Kroll Bulat
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 05, 2008 10:41 am
Location: Seremban, Negeri Sembilan

Postby rizzo » Wed Nov 05, 2008 10:54 am

hang badge mana dr.joe?rajin2 masuk la forum badlishah yg kita buat..semua pakat dok lepak situ
rizzo
Rakan baru
 
Posts: 2
Joined: Sat Nov 01, 2008 9:21 pm

Postby jerangkung » Wed Nov 05, 2008 11:01 am

sapa yang dok seru nama aku tuh?
jerangkung
Rakan baru
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 05, 2008 10:39 am

Postby drjoe_ngang » Mon Nov 10, 2008 8:14 am

Wooohooooo..... best bebudak SMSB ada forum sendiri. Baguih2 :D :D :D

So, mmg confirm la hangpa semua ni senior drjoe.
Sori aaa, tak dpt nak bgtau nama betoi kat dlm forum ni.
Satu hari nanti semua org akan tau jugak.

drjoe ni satu batch TANK. Sebut TANK mesti ramai yg kenai punya kan.
Dulu masa sekolah dia paling besaq antara kami semua.
Tapi lepaih sekolah nampak dia tak la besaq mana pun.
Tapi (sekali lagi), la ni... mmg dia nampak makin besaq .
:lol: :lol: :lol:

drjoe harap rajin2 la semua kwn2 anak Kedah yg berada di perantauan utk join & aktif dlm laman Forum anakKEDAH.org ni.
Sama2 tukaq cerita & berita.
drjoe_ngang
Site Admin anakKEDAH.org
User avatar
drjoe_ngang
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 395
Joined: Tue Jan 22, 2008 2:09 am
Location: Negeri Kedah DarulAman

Postby Kroll Bulat » Sun Nov 16, 2008 1:25 am

Tank pun join gak Portal/Forum Badlishah 89-95 tuu
::Admin Portal Badlishah 1989 - 1995::
http://www.badlishah8995.com/
Kroll Bulat
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 05, 2008 10:41 am
Location: Seremban, Negeri Sembilan

Postby JF piRanHA » Mon Feb 09, 2009 10:26 pm

dr joe ni laki ke fomfan ek..?(sbb aku x kaji profile admin, takut kene repot kt Pak Harun), aku kenal joe fomfan je kt smsb..
papehal pon join n bgtow laen2 members yg xsmsb http://www.badlishah8995.com/.. same same kte memajukn forum/portal memasing.. Geng sane tlg meriahkn geng cni dan sebaliknya...
TQ
Regards,
JF piRanHA
Moderator Badlishah 89-95
JF piRanHA
Rakan baru
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 09, 2009 9:49 pm
Location: Putrajaya

Re: Sekolah Menengah Sultan Badlishah (Kulim, Kedah)

Postby spiderlux » Wed Jul 08, 2009 7:52 pm

sy pon dak badlishah gak batch 96

drjoe_ngang wrote:Assalamualaikum..... Salam hormat,

Saja nak tau, ada ka budak Badlishah dlm forum ni? Ataupun yg pernah jadi budak Badlishah?

Tak kisah la batch mana pun... senior ka, junior ka ... ??? Harap2 dpt kenalkan diri.

Dulu sekolah ni namanya Sultan Badlishah School (SBS), lepaih tu tukaq jadi Sekolah Menengah Sultan Badlishah (SMSB), lepaih tu tukaq lagi ke Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Badlishah (SMKSB). Nama SMKSB ni digunapakai hingga ke hari ni. Dengaq ceritanya la ni Cikgu Azizah Rasul (dulu cikgu HEM masa zaman drjoe) yg jadi pengetua sekolah.

Hmmm... terkenang zaman sekolah dulu ... mmg best ... byk kisah tak dpt dilupakan ... mmg betoi org kata, zaman sekolah merupakan zaman yg paling best dlm hidup ni.
:mrgreen:
spiderlux
Pioneer
Pioneer
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 02, 2008 1:16 am

Re: Sekolah Menengah Sultan Badlishah (Kulim, Kedah)

Postby drjoe_ngang » Thu Jul 09, 2009 11:48 am

spiderlux wrote:sy pon dak badlishah gak batch 96


Uitsss... budak badlishah jugak rupanya. Batch 96 ... emm, maksud kata form 1 tahun 96 ka?

Mmg confirm junior drjoe la ni.
drjoe_ngang
Site Admin anakKEDAH.org
User avatar
drjoe_ngang
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 395
Joined: Tue Jan 22, 2008 2:09 am
Location: Negeri Kedah DarulAman

Postby muckraker88 » Sat Jul 25, 2009 2:02 pm

mcm suma org lama ja kat sni..

hai sy batch 2001 - 2005 ;)
muckraker88
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Sat Jul 25, 2009 1:26 pm

Postby spiderlux » Sun Jul 26, 2009 11:16 pm

muckraker88 wrote:mcm suma org lama ja kat sni..

hai sy batch 2001 - 2005 ;)


sy batch 1992-1996......zaman pngtua pak harun sampai cikgu rahim..
ada tak kat cni yang sama geng ngan sy....
spiderlux
Pioneer
Pioneer
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 02, 2008 1:16 am

Re: Sekolah Menengah Sultan Badlishah (Kulim, Kedah)

Postby spiderlux » Sun Jul 26, 2009 11:17 pm

drjoe_ngang wrote:
spiderlux wrote:sy pon dak badlishah gak batch 96


Uitsss... budak badlishah jugak rupanya. Batch 96 ... emm, maksud kata form 1 tahun 96 ka?

Mmg confirm junior drjoe la ni.



tak sy amik spm tahun 96...... sama batch ngan pembaca bita RTM.. hafizal hamad
spiderlux
Pioneer
Pioneer
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 02, 2008 1:16 am

Postby HAFIZAL_The_MASTER » Fri Jul 31, 2009 3:30 pm

drjoe_ngang wrote:Wooohooooo..... best bebudak SMSB ada forum sendiri. Baguih2 :D :D :D

So, mmg confirm la hangpa semua ni senior drjoe.
Sori aaa, tak dpt nak bgtau nama betoi kat dlm forum ni.
Satu hari nanti semua org akan tau jugak.

drjoe ni satu batch TANK. Sebut TANK mesti ramai yg kenai punya kan.
Dulu masa sekolah dia paling besaq antara kami semua.
Tapi lepaih sekolah nampak dia tak la besaq mana pun.
Tapi (sekali lagi), la ni... mmg dia nampak makin besaq .
:lol: :lol: :lol:

drjoe harap rajin2 la semua kwn2 anak Kedah yg berada di perantauan utk join & aktif dlm laman Forum anakKEDAH.org ni.
Sama2 tukaq cerita & berita.


Salam, Bro.....wah hebat hang canang nama TANK....kalau hang kenal Tank hang mesti ingat aku...( pm aku )
HAFIZAL_The_MASTER
Rakan baru
 
Posts: 8
Joined: Fri Jul 31, 2009 12:00 pm

Re: Sekolah Menengah Sultan Badlishah (Kulim, Kedah)

Postby ct_wia » Thu Aug 19, 2010 3:53 pm

sy batch 1997-2001
ct_wia
Rakan baru
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 19, 2010 2:24 pm


Return to Sekolah & IPT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron
suspicion-preferred