Welcome
Welcome to <strong>Forum anakKEDAH.org</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Supplement terbaik di dunia - USANA

Ruang untuk orang berniaga nak iklankan produk/servis atau berkongsi peluang bisnes

Supplement terbaik di dunia - USANA

Postby kspeed » Sun Mar 14, 2010 2:55 pm

Apa itu USANA?
Secara ringkas, ia merupakan produk makanan tambahan ('supplement') yang menakjubkan dan lengkap dengan segala vitamin, mineral, dan nutrisi yang diperlukan bagi membekalkan segala keperluan badan, membaikpulih sistem, melawan penyakit dan lain-lain.

Terdiri daripada 2 jenis:
1- Essentials - iaitu AOpro + Chelated Mineral (kedua-dua ini merupakan asas)
2- Optimizers - iaitu Proflavanol, Poly C, Active Calcium Plus, Visionex, BioOmega, ProcosaII, CoQuiNone (diambil bergantung kepada penyakit yang dialami contohnya kencing manis, darah tinggi, asthma, gout, dan lain-lain)

Image


Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi : 0196050589 - hairi

atau melalui emel : hairi_twinz@yahoo.com / lolazebra@yahoo.com
berminat menjadi rakan niaga?---> http://www.usana4all.com/indexx.php?ref=hairi
kspeed
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 14, 2010 12:15 pm

Re: Supplement terbaik di dunia - USANA

Postby kspeed » Wed Apr 07, 2010 8:11 am

Produk Multivitamin USANA juga telah memenangi tempat #1 di dalam buku 'Comparative Guides to Nutritional Supplements' di semua edisi (edisi 1 sehingga edisi 4)

There’s a book, 4th Edition already, entitled “Comparative Guide to Nutritional Supplements.”
The author of the book,Lyle MacWilliams was trained as a biologist and kinesiologist in the 1970s. He did research into the biological activity of antioxidants as free radical scavengers.there’s a book, 4th Edition already, entitled “Comparative Guide to Nutritional Supplements.”
The author of the book,Lyle MacWilliams was trained as a biologist and kinesiologist in the 1970s. He did research into the biological activity of antioxidants as free radical scavengers.

In his book he evaluates over 500 multivitamins currently on the market using 14 different criteria.

1) Completeness
2) Potency
3) Bioavailability
4) Bioactivity of Vitamin E
5) Cardiac Health Triad
6) Homocysteine Reduction Triad
7) Bone Health Complex
8 ) Antioxident Triad
9) Glutathione Support
10) Metabolic Support
11) Bioflavoniod Profile
12) Phenolic Compound Profile
13) Lipotrophic Factors
14) Potential Toxicities

The highest score a product could receive was 100. Here is what some of the more popular products scored:

One-A-Day 5.1 Shaklee 15.9

Melaleuca 6.2 Nature’s Sunshine 28.6

Rite Aid 6.2 Amway/Quixtar 30.0

Centrum 7.2 Mannatech 33.1

Nikken 11.1 GNC 46.9

Herbalife 15.2 NuSkin 52.7

USANA scored the highest of the 500+ products with a score of 96.1.

Dr. MacWilliam states, “After 4 years of research, reviewing over 500 nutritional products, I have concluded that USANA sets a new benchmark for nutritional excellence. USANA’s Essentials formulation is the unsurpassed leader in advanced nutrition.”
USANA has been awarded with so many award (such as BestBrands Advanced Nutritional Products 2007 buy the BrandLaureate & The SME’s BestBrands 2007 in the Asia Pacific) and the only direct selling products that listed in MIMS (doctor’s handbook).
It is also listed as the top brand that having highest score in Comparative Guide To Nutritional Supplements – 4th Edition.
The founder of USANA received Albert Eistein Science Award
Voted as Distributor’s Choice “Best Company” for nine years running in the Network Marketing Today – The MLM Insider Magazine
Ranked as among Best U.S Companies
One of the main sponsor of Sony Ericson WTA tour

Mungkinkah buku “Comparative Guide to Nutritional Supplements” dikeluarkan oleh Usana sendiri, so dia boleh letak diri sendiri kat nombor satu? atau penulis dia tu memang orang kuat Usana ker?

Jawabnya TIDAK, buku tu dijual di kedai-kedai buku ternama macam MPH dan sebagainya, dan penulis dia memang guna Usana setelah mendapati Usana yang paling bagus setelah kajian-kajian yang dibuat.
Buku tu ditulis berdasarkan kajian, selain Usana banyak je lagi yang dapat point tinggi, so menunjukkan buku tu bukanlah biased kearah Usana je kan? Lagipun kalau takder bukti, berani nak sesuka hati letak ranking kat produk orang? Mesti company-company yang dapat markah corot tu boleh saman kan?

http://www.usana4all.com/indexx.php?ref=hairi

atau boleh call@sms: 0196050589 (hairi)

atau emel hairi_twinz@yahoo.com

http://www.usana.com
berminat menjadi rakan niaga?---> http://www.usana4all.com/indexx.php?ref=hairi
kspeed
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 14, 2010 12:15 pm

Re: Supplement terbaik di dunia - USANA

Postby kspeed » Thu Apr 29, 2010 8:44 am

8 Penyakit yang Mengancam

Organisasi Kesihatan Sedunia telah memberi amaran bahawa kanser , penyakit jantung dan penyakit kronik yang lain, telah membawa maut kepada lebih 24 milion orang setahun, dan akan terus membawa kesengsaraan dan ketidakupayaan kepada manusia yang tidak terkira banyak di dunia ini. Penyakit
berikut merupakan musuh kesihatan dunia moden.
1. Penyakit Jantung
2. Kanser
3. Strok
4. Penyakit Kencing Manis
5. Osteoporosis
6. Artritis
7. Alzheimer
8. Keobesan
Apakah mungkin anda juga mangsanya?

http://www.usana4all.com/indexx.php?ref=hairi
http://www.usana.com.my
hairi_twinz@yahoo.com
0196050589
berminat menjadi rakan niaga?---> http://www.usana4all.com/indexx.php?ref=hairi
kspeed
Rakan baru
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 14, 2010 12:15 pm


Return to Promosi Bisnes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron
suspicion-preferred