Welcome
Welcome to <strong>Forum anakKEDAH.org</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Tempat Makan Yang Best!!!

Anda tau kat mana tempat makan/minum yang sedap? Ceritakan kat kawan². Jom ramai² kita pakat pi sana. [ sertakan jugak gambar, peta, alamat, no telefon tempat tersebut ]

Tempat Makan Yang Best!!!

Postby duwanz » Fri Feb 22, 2008 4:43 pm

Kat Kedah banyak tempat makan yang best
termasuk lah kedai mamak nasik kandaq tu pun best jugak kan :lol:
tapi apa yang paling best sekali kat Kedah ialah makanan yang harganya sangat murah
tak caya tanya kawan2 lain

kalo kedai nasi campoq yang sedap dan murah, dekat simpang tiga jalan kuala kedah
simpang tu simpang nak p ke yan
kat situ ada kedai makan murah

lain2 tempat banyak lagi lah
nasik lemak batu 9 jalan putra
kedai nasi campoq memang banyak ah kat sepanjang jalan putra
pastu bihun sup jamil
User avatar
duwanz
Rakan baru
 
Posts: 4
Joined: Fri Feb 22, 2008 4:29 pm
Location: sanglang

Postby nuhie » Fri May 02, 2008 11:34 am

ha..nasi lemak batu 9 tu mmg sedap
nuhie
Rakan baru
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 25, 2008 4:45 pm

Postby sLaYeR » Wed May 07, 2008 1:28 am

betoi tu nuhie..aku p[enah try skali nasi lemak batu 9 tu..mmg best...padan dgn harga dia...
User avatar
sLaYeR
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 180
Joined: Wed Apr 30, 2008 12:36 pm
Location: Dalam OPIS

Postby berex » Sat May 24, 2008 12:33 pm

kalau kt sg petani mai pekena bihun sup pak chen !
laksa pak chot (dkt slbh panggung Cathay)
capati dkt jam besaq sg petani kena gan kuah daging hancoq..pehhh terbaik!!
org yg mula pekenai roti nan kt sp pakcik tu la..masak stok dlm tempayan..
sampai la nie pun dok ada try pi tgk..and rasa!
la nie anak2 dia mewarisi gerai tu..]
org2 sg petani mesti besa beli burger dkt brader blues dpn jam besaq sg petani..
User avatar
berex
Rakan baru
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 11, 2008 9:27 am
Location: Ampang

Postby THANON » Sun Jun 15, 2008 1:23 pm

Ada sesiapa pernah makan kat restoran dekat simpamg empat Jalan lama dari Alor setar ke Gurun... Tak ingat nama apa tapi best juga makanan dia.. Kelmarin ada singgah sana masa keluar dngan kawan.
User avatar
THANON
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 100
Joined: Sat Feb 09, 2008 11:36 pm
Location: Universiti Utara Malaysia

Postby drjoe_ngang » Tue Jun 17, 2008 5:25 am

THANON wrote:Ada sesiapa pernah makan kat restoran dekat simpamg empat Jalan lama dari Alor setar ke Gurun... Tak ingat nama apa tapi best juga makanan dia.. Kelmarin ada singgah sana masa keluar dngan kawan.


Maksud THANON kedai ikan bakar tu ka? Kalau kita menghala ke Alor Setar, kedai tu kat sebelah kanan, tak sampai pun 1 kilometer dari trafik light tu. Yg tu ka???
drjoe_ngang
Site Admin anakKEDAH.org
User avatar
drjoe_ngang
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 395
Joined: Tue Jan 22, 2008 2:09 am
Location: Negeri Kedah DarulAman

Postby gaban_z » Tue Jun 17, 2008 10:21 am

kat langkawi ni pekena nasik ayam pak ya la best...hakhak
kul 3ptg dah abis.....
malam plak layan western kat ee burger....
meleleh wa cakap lu.....
User avatar
gaban_z
Rakan baru
 
Posts: 12
Joined: Tue Jun 17, 2008 9:34 am
Location: tingkat 7, area parking, langkawi parade, o7ooo langkawi, kedah darul aman.

Tempat makan/minum yang best di Negeri Kedah

Postby nuhie » Tue Jun 17, 2008 11:35 am

Kt sp ada lg tmpt mkn best. nasi lemak cinta sayang kt dpn cinta sayang golf n country resort.sambai bilis dia wallaweh.pastu radix fried chicken pn br bukak kt legenda height tu. ayam organik berherba.ritu nk try p mkn ramai gile dok beratur. tak jd la.p la restoran hotmas kt area swiss inn tu. situ sedap gak..tomyam dia mmg best aa.takpn nasi beriani kt tmn sejati indah..best woo :D
nuhie
Rakan baru
 
Posts: 6
Joined: Fri Apr 25, 2008 4:45 pm

Postby KoDokTempUr » Tue Jun 17, 2008 2:17 pm

kalau korg mai baling pagi...
jgn lupa beli nasi pak mat hujan panas
sedap ooo...
kat baling mmg top la....
lokasi kat pekan baling.
nak peta nanti aku post...
korg patut cuba...
Image
User avatar
KoDokTempUr
Rakan baru
 
Posts: 66
Joined: Tue Jun 17, 2008 1:13 pm
Location: balink...

Postby KoDokTempUr » Tue Jun 17, 2008 2:21 pm

gaban_z wrote:kat langkawi ni pekena nasik ayam pak ya la best...hakhak
kul 3ptg dah abis.....
malam plak layan western kat ee burger....
meleleh wa cakap lu.....

aku nak g sana bulan 8 ni...
leh xbg lokasi kat mana???
Image
User avatar
KoDokTempUr
Rakan baru
 
Posts: 66
Joined: Tue Jun 17, 2008 1:13 pm
Location: balink...

Postby gaban_z » Tue Jun 17, 2008 2:37 pm

Image

yang kaler merah tu restoran pak ya nasik ayam...lambat tggal tulang....
yang kaler biru tu ee burger.....bukak dari kul 6 ptg sampai 1 pagi.
User avatar
gaban_z
Rakan baru
 
Posts: 12
Joined: Tue Jun 17, 2008 9:34 am
Location: tingkat 7, area parking, langkawi parade, o7ooo langkawi, kedah darul aman.

Postby THANON » Wed Jun 18, 2008 5:38 pm

drjoe_ngang wrote:
THANON wrote:Ada sesiapa pernah makan kat restoran dekat simpamg empat Jalan lama dari Alor setar ke Gurun... Tak ingat nama apa tapi best juga makanan dia.. Kelmarin ada singgah sana masa keluar dngan kawan.


Maksud THANON kedai ikan bakar tu ka? Kalau kita menghala ke Alor Setar, kedai tu kat sebelah kanan, tak sampai pun 1 kilometer dari trafik light tu. Yg tu ka???


Bukan.. Yang ni dekat dengan kota sarang semut. sebelum simpang ke Pendang....
Last edited by THANON on Sat Jul 05, 2008 3:10 pm, edited 1 time in total.
User avatar
THANON
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 100
Joined: Sat Feb 09, 2008 11:36 pm
Location: Universiti Utara Malaysia

Postby sLaYeR » Tue Jul 01, 2008 10:27 am

ala gaban_z...
nasi ayam pakya tu tak da lah sedap tera mana pun kalau nk dibandingkan dengan nasi ayam The Little Saparu kat Perlis...aku dh cuba nasi ayam pakya tu.....
User avatar
sLaYeR
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 180
Joined: Wed Apr 30, 2008 12:36 pm
Location: Dalam OPIS

Postby gaban_z » Thu Jul 03, 2008 12:24 pm

ya ka....
tu kalu ang nak kira pasal tmpat lain....
kalu ang nak tau, kat pineng tu ada satu kedai apa ke nama ntah, sedap wooo...
ntah lagi sedap dari The Lttle Sapar ang tu....
....
.......
sebab tu aku kata best kat langkawi....
User avatar
gaban_z
Rakan baru
 
Posts: 12
Joined: Tue Jun 17, 2008 9:34 am
Location: tingkat 7, area parking, langkawi parade, o7ooo langkawi, kedah darul aman.

Postby sLaYeR » Thu Jul 03, 2008 1:11 pm

kat langkawi pon da tmpat mkn len yg best...KFC ada, MCD....heheheheh
User avatar
sLaYeR
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 180
Joined: Wed Apr 30, 2008 12:36 pm
Location: Dalam OPIS

Postby THANON » Sat Jul 05, 2008 3:12 pm

Kat Jeniang ada satu kedai yang jual makanan. Dekat kedao itu, ada botol susu disusun segitiga dan terletak berdekatan dengan bangunan Arkib mara dan sekolah Jeniang.

Makanan kat situ best juga seperti cendul,ABC dan banyak lagi
User avatar
THANON
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 100
Joined: Sat Feb 09, 2008 11:36 pm
Location: Universiti Utara Malaysia

Postby berex » Sun Jul 06, 2008 7:41 pm

ya betui makan kt kedah masih lagi murah..
nie diperakui oleh member dr johor+pahang yg pi makan kt sg petani..depa suroh kira lain sbb tak puih hati awat murah sgt..hehehe
User avatar
berex
Rakan baru
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 11, 2008 9:27 am
Location: Ampang

Postby sLaYeR » Mon Jul 07, 2008 8:53 am

berex..kalau dibandingkan dengan perlis, kat sini lagi murah...
kat kedah mahai sikit kot,.hehehe
User avatar
sLaYeR
anakKEDAH yang rajin
 
Posts: 180
Joined: Wed Apr 30, 2008 12:36 pm
Location: Dalam OPIS

Postby mimieziss » Tue Nov 11, 2008 1:37 pm

KoDokTempUr wrote:kalau korg mai baling pagi...
jgn lupa beli nasi pak mat hujan panas
sedap ooo...
kat baling mmg top la....
lokasi kat pekan baling.
nak peta nanti aku post...
korg patut cuba...


Perkh !!! qhasa dia memang best...saya menge SAH kan nya... :wink:
www.blouseku.com adalah penjual pakaian muslim dari Indonesia. Layarilah website kami untuk melihat koleksi terkini dan katalog.
mimieziss
Rakan baru
 
Posts: 10
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:14 pm

Postby WARIS » Thu Mar 26, 2009 9:09 am

KoDokTempUr wrote:kalau korg mai baling pagi...
jgn lupa beli nasi pak mat hujan panas
sedap ooo...
kat baling mmg top la....
lokasi kat pekan baling.
nak peta nanti aku post...
korg patut cuba...





Tang mana nasik hujan panas tu...
Pekan baru baling ka? dekat2 dengan kedai cina wah siah tu ka...
Atau kawasan pekan ahad..

aku selalu balik baling...ikut grik...
bagitau la...mmg cadang nak pekena nasik tu...
WARIS
Rakan baru
 
Posts: 15
Joined: Wed Mar 11, 2009 4:10 pm

Re: Tempat Makan Yang Best!!!

Postby penyukayangan » Fri Dec 10, 2010 12:29 am

NASI AYAM PERIUK BESAR KAT SG PETANI..DEKAT PADANG TEMUSU..PERGH...NGANCAM..PASTU ADA NASI IKAN BAWAL@AYAM KAMPUNG BEST..PERGHHH..LAGI...KAT AREA PDG TEMUSU GAK...NASIK BERIANI KAT TAMAN SEJATI MEMANG ORG DAH TAU SEDAP DENGAN NASI LEMAK CINTA SAYANG...PERGHHHHHH LAGI...LAGI SATU NASI KANDAQ MELAYU KAT BEDONG...PERGHHH LAGI....AYAM GORENG DIA MELETOP WAU...
penyukayangan
Rakan baru
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 20, 2010 11:54 pm

Re: Tempat Makan Yang Best!!!

Postby Juadah » Sun Dec 25, 2011 9:12 am

Kalu kat Alor Setar kami suka pi makan kat Restoran Nasi kandar Hj Ramli. Ada macam2 lauk terutama ayam kampung, gulai kambing dan macam2 lagi. Buka 24jam


Cuba la.... Kalu ikut selera saya memang sedap. Makanan ini ada cerita mengenainya di http://juadahmalaysia.com
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Juadah
Rakan baru
 
Posts: 9
Joined: Sun Dec 25, 2011 8:51 am

Re: Tempat Makan Yang Best!!!

Postby lihana » Fri May 11, 2012 10:04 am

Kat Kuala Nerang. Laksa Kak Ba paling sedap.. x percaya p lah try.. menu lain yg popular mi bandung. Kedai ni dekat dgn SMK Padang Terap.
lihana
Rakan baru
 
Posts: 8
Joined: Mon May 07, 2012 9:52 am

Re: Tempat Makan Yang Best!!!

Postby Juadah » Fri May 11, 2012 12:42 pm

Kalu kat sungai Petani, sya suka pi makan kat :

1. Restoran Bawal kat Padang Temusu. - Gulai2 dia semua dlm claypot. Best !

Image

Image

2. Gerai Nan (simpang nk pi Jeti Merbok) - Gulai sedap dan sate yg lembut

Image

Image

3. Dataran Ikan Bakar (dekat Billion SP) - sambal ikan bakar tu yg special

Image

Image

Pada saya sedap la tempat2 ni. Kalau nak tahu lokasi makanan sedap lagi, jemput ke http://juadahmalaysia.com
Juadah
Rakan baru
 
Posts: 9
Joined: Sun Dec 25, 2011 8:51 am


Return to Tempat makan/minum yang best di Negeri Kedah

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron
suspicion-preferred